Serie masterclasses Duurzame Inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid: een actueel thema binnen organisaties. Terecht, want we moeten meer doen met minder geld, en ook nog eens jaren langer dan voorheen. Vroegpensioen? Die tijd is voorbij. Kortom: gezond en met plezier blijven werken is dus heel belangrijk. Voor medewerkers, maar zeker ook voor werkgevers.
DuurzameHR heeft een serie van vier masterclasses ontwikkeld, speciaal voor directieleden en HR-professionals, vooral in het MKB. Erken of vermoed jij het belang van duurzame inzetbaarheid? Wil je niet alleen theoretisch inzicht, maar ook concreet actie ondernemen? Dan zijn deze masterclasses een must. Na 3,5 dag kun je zelf aan de slag en boek je direct resultaat.
Nadat je het hele programma hebt gevolgd:
Ken je
- De wetenschappelijke theorie achter duurzame inzetbaarheid en werkgeluk
- Je eigen duurzame inzetbaarheid, drijfveren en werkgeluksfactoren
Weet je
- Vanuit welke invalshoeken je duurzame inzetbaarheid kunt bekijken
- Hoe je een effectief DI-beleid op poten zet, inclusief een realistische kosten-batenanalyse;
- Met welke interventies en tools je medewerkers hun duurzame inzetbaarheid zelf laat verbreden
Heb je
- Een strategie op maat uitgewerkt voor jouw organisatie, waarmee jij het verschil gaat maken
- Handvatten om je eigen Duurzame Inzetbaarheid-beleid te formuleren en implementeren
- Een actieplan om alle kennis en inzichten die je hebt opgedaan in de praktijk toe te passen
Data
De Masterclasses vinden plaats in Den Haag, data in overleg te plannen. Contact ons voor meer informatie.
Kosten
€ 2.395,- (inclusief Duurzame Inzetbaarheid Potentieel Meting en de Profile Dynamics-analyse).
Leer het masterclass programma kennen
Leer onder andere kennen hoe je (je eigen) bevlogenheid, werkgeluk en vitaliteit positief beïnvloedt
1: Wat is (jouw) duurzame inzetbaarheid?
2: Werkgeluk
3: Duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie
4: Presentatie actieplan
Masterclass 1: Wat is (jouw) duurzame inzetbaarheid?
De theoretisch-wetenschappelijke basis van duurzame inzetbaarheid vormt de inhoud van deze masterclass. Je meet je eigen duurzame inzetbaarheid en maakt je persoonlijke drijfveren zichtbaar aan de hand van de Profile Dynamics-analyse®. Als je dat wilt, bespreken we de resultaten van jouw meting en analyse apart en in detail – in een individuele sessie (niet inbegrepen).
Duurzame Inzetbaarheid Potentieel Meting (DIPM)
Deze meting is een goede voorspeller van duurzame inzetbaarheid. Je ziet hoe jij scoort op specifieke factoren en dimensies die je duurzame inzetbaarheid beïnvloeden, zoals persoonlijkheid, employability en workability. Met deze inzichten kun je je duurzame inzetbaarheid zelf vergroten en zie je welke aspecten jij in jouw organisatie kunt en wilt beïnvloeden.
Profile Dynamics-analyse®
Deze analyse vertelt je meer over de waardensystemen die mensen hanteren, en die hun denken en gedrag grotendeels bepalen. Jouw profiel biedt je meer inzicht in jouw omgang met anderen en geeft een beeld van de functie of loopbaan die het beste bij jou past.
Masterclass 2: Werkgeluk
Gelukkige medewerkers presteren beter; dat zien we natuurlijk in de praktijk, maar het is ook wetenschappelijk bewezen. We gaan in op deze onderwerpen:
- wat ís werkgeluk, en waarin verschilt het van werktevredenheid?
- hoe beïnvloed je werkgeluk, van jezelf en bij medewerkers?
- persoonlijk leiderschap vanuit een persoonlijk perspectief
- organisatieperspectief
- gedragsverandering: wat is ervoor nodig, hoe kan het wél?
Theoretische inzichten, onderzoek, best practices, praktische voorbeelden en oefeningen: dankzij deze mix weet je na afloop hoe het met jouw werkgeluk is gesteld. Je weet ook meer over de rol van werkgeluk binnen het overkoepelende thema duurzame inzetbaarheid. En, misschien wel het belangrijkste: je kunt alles wat je hebt geleerd meteen in je eigen organisatie toepassen.
Masterclass 3: Duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie
Tijdens deze bijeenkomst verzamelen we nog meer bouwstenen voor je actieplan. Daarmee weet je welke aspecten van belang zijn voor jouw organisatie, en welke ervaringen andere bedrijven hebben. Je kent de ‘koninklijke weg’ richting een effectief Duurzaam Inzetbaarheid-beleid en kunt keuzes maken voor de onderdelen die jij nodig hebt binnen je organisatie.
Aan het eind van deze dag:
- heb je een opzet voor het beleid binnen jouw organisatie
- kun je hiervoor een breed intern draagvlak creëren
- weet je met welke instrumenten je dat beleid implementeert
Masterclass 4: Presentatie actieplan
Tijdens de laatste bijeenkomst presenteer je de conceptversie van je actieplan, krijg je feedback op je ideeën en gaan we met elkaar in discussie. Allemaal waardevolle input om ter plekke aan de eindversie van je plan te schaven, zodat je er de volgende ochtend direct mee aan de slag kunt.
De docenten
Fennande van der Meulen
Fennande is expert op het gebied van werkgeluk. Vanuit hun bedrijf Happy Office, helpt ze samen met haar collega Maartje Wolff organisaties in de transitie naar meer werkgeluk. Dit vanuit hun stellige overtuiging dat werkgeluk in elke organisatie vanzelfsprekend moet zijn. Daarnaast initieerde Fennande de Week van het Werkgeluk, die jaarlijks in september wereldwijd wordt gehouden.
Bekijk Fennandes LinkedIn-profiel
Olga Boezaard
Als gepokt en gemazeld HR-professional en coach/consultant Duurzame Inzetbaarheid heeft Olga veel kennis en ervaring. Ze is dan ook de initiator van deze serie masterclasses, en bij elke bijeenkomsten de ‘linking pin’.
Bekijk Olga’s LinkedIn-profiel
Peter Sinning (RCDI)
Peters professionele motto: Welke kant je als organisatie ook op wilt, het heeft altijd gevolgen voor de medewerkers. Veranderingen – en hun impact op medewerkers – vormen de rode draad in Peters carrière, die begon in de financiële sector (sales, procesoptimalisatie, consultancy, change, leidinggeven). Inmiddels is Peter mede-eigenaar van een financieel adviesbureau in Amersfoort en werkt hij als zelfstandig Business Consultant. Zijn expertise: interim management, implementatie & business development met een sterke focus op duurzame inzetbaarheid, eigen risicodragerschap sociale zekerheid, risicomanagement en verzekeringsvraagstukken.
Bekijk Peters LinkedIn-profiel