Programma Duurzame Inzetbaarheid

Het eerste deel van het programma Duurzame Inzetbaarheid is afgerond:

Twee groepsbijeenkomsten, waarin de medewerkers kennis hebben gemaakt met Duurzame Inzetbaarheid en wat nu bevlogenheid is.

Doel van de eerste bijeenkomst was de medewerkers van de organisatie bekend te maken met het Duurzame Inzetbaarheid-Programma:

Gezond  kunnen blijven werken!

Een van de aspecten die een invloed hebben op de duurzame inzetbaarheid is bevlogenheid. In de tweede bijeenkomst bespraken wij wat bevlogenheid is, hoe je bevlogen kunt worden en blijven.

Naast groepsbijeenkomsten maakten ook individuele trajecten deel uit van het project.

Zowel tijdens de bijeenkomsten als in de individuele trajecten spraken de deelnemers allemaal over “Plan B”.  Vooraf hadden medewerkers het idee dat het programma Duurzame Inzetbaarheid  er op gericht is om medewerkers te begeleiden naar een baan buiten de organisatie.

Gelukkig hebben de uitkomsten van de bijeenkomsten en individuele trajecten tot nu toe wel anders laten zien.

In de individuele gesprekken bespraken wij met de medewerkers hoe inzetbaar zij zijn en waar zij op moeten sturen om hun inzetbaarheid te vergroten.

Een van hen kwam via een detacheringsbedrijf in dienst van de organisatie. Hij heeft zich de eerste jaren zeer gericht op het groeien in zijn baan: kennis en ervaring opdoen. Nu is hij begin 30. Het programma is voor hem aanleiding om te kijken of de baan waar hij ‘ingerold’ was ook wel de baan is die hij werkelijk wil.

Uitkomst van de meting Duurzame Inzetbaarheid en de 3 gesprekken die wij voerden:

  1. Hij heeft er – nu zeer bewust – voor gekozen om zijn baan te willen blijven doen (medewerker blij, werkgever gelukkig ook blij).
  2. Hij kan zijn inzetbaarheid vergroten door het verbreden van zijn inzicht in organisaties. Dit gaat hij doen door deelname aan een projectgroep van de Ondernemingsraad.

 

Olga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.